Регистрирайте се за бюлетина на Kozelat.com

Пет процента отстъпка

Регистрирайте се и грабнете промокод за допълнителните 5% отстъпка за всяка покупка на обновена техника през този месец.Вашия email адрес няма да бъде предоставян на трети лица.

Не желая да получавам бюлетин. Не показвай този прозорец отново.

Геймърски лаптопи за игри

Производителите твърдят, че повечето съвременни лаптопи са подходящи за игри, но геймърите предпочитат специализирана техника, която превръща процеса на игра в удоволствие.

Основните изисквания към конфигурация на геймърските лаптопи

Съвременните версии на популярните компютърни игри се отличават с прекрасна графика, а това изисква съответни параметри и от геймърските лаптопи. Да разгледаме основните характеристики и критерии, по които се осъществява избора на лаптоп за игри.

1. Показатели на централния процесор.

Тук трябва да се отчитат няколко фактора: производителност, енергопотребление, топлоотделение. Процесора трябва да бъде най-малко двуядрен, в идеалния случай - четириядрен. Тактовите честоти не по-малко от 2 GHz, добър обем на кеша.

2. Видеокарта.

Задължително мощна, иначе игрите ще “забиват”, “увисват” или просто няма да тръгват.

3. Оперативна памет.

Въпреки, че оперативната RAM памет е добра вече в почти всичките съвременни лаптопи, все пак следва да се обърне внимание на нея при покупката. Тя трябва да бъде в най-лошия случай 512 Мб, колкото повече, толкова по-добре.

4. Хард диск.

Отчитайки размера на игрите, по-добре да не се рискува, и да се купи лаптоп с добър обем на постоянна памет (ползването на външен хард диск не е толкова удобно). Затова твърдият диск трябва да бъде от 100 ГБайта като обем, скорост – от 5400 rpm.

5. Размер и характеристики на екрана.

Ако за работа са достатъчни 14-15 инча, то за да бъде играта едно истинско удоволствие, екрана трябва да бъде голям. Много подходящ е 17-инчовия. Обаче такъв размер няма да е много удобен за транспортиране, и някои предпочитат да вземат по-малък диагонал. Също така, необходимо е да се обърне внимание на: контрастност, покритие на матрицата и време за реакция (максимум – 12-16 мс).

6. Други устройства.

  • Клавиатурата трябва да бъде максимално доближена до обикновена такава.

  • Достатъчно количество на USB-портове, наличие на IEEE 1394 (FireWire). Това ще позволи включването на мишка, и, при желание – пълноценна клавиатура.

Кога още е полезен лаптопът за игри

Геймърската техника е подходяща не само за игри. Един такъв лаптоп ще е чудесен за графичен дизайн, мултимедия, на него е много подходящо да се гледат филми. Прекрасните характеристики ще позволят бързо и без забивания да се работи във всяка тежка и изискваща ресурси програма, включително такава за обработка на графика и видео.

В много отношения разделението на лаптопите на геймърски и обикновенни е условно, и е предизвикано от факта, че съвременните игри изискват високи технически спецификации от хардуера. Така че, избирайки лаптоп за игри, вие купувате един мощен съвремен компютър, който ще “лети” и ще се справя много бързо и без забивания с всякакви задачи.

Цена
лв. лв.
Производител
5
Дисплей
104
Процесор
14
Твърд диск (GB)
Видео карта
Операционна с-ма
Клас
Батерия
Други
205
6
57
56
59
Вашето мнение за нас
Гаранционна поддр...
Your picture «Клавиатурата на закупения от мен лаптоп започна да дава дефекти. Проблема според мен не беше соф

Rating stars
Панайотов
Варна

500GB Toshiba Can...
Your picture «Може да се ползва за настолен компютър, нали?»

Rating stars
nik_ov

За фирмата и мага...
Your picture «Наскоро поръчах няколко компонента - ССД и твърд диск. Макар комуникацията, да бе само чрез онла

Rating stars
инж. П. Петракиев
Г.О.

Начини на плащане