Защо нямам касов бон за плащане в брой с наложен платеж на куриера?

Това е наложен платеж чрез пощенски паричен превод и предоставя възможност за издаване на фактура без касов бон.

Законово основание за услугата е Наредба № Н – 18 от 2006 г., чл.3 за „Регистриране и отчитане на направените продажби - (1) Всяко лице е длъжно да регистрира и отчита извършваните от него продажби на стоки или услуги във или от търговски обект чрез издаване на фискална касова бележка от фискално устройство (ФУ), освен когато плащането се извършва чрез кредитен превод, директен дебит или наличен паричен превод, извършен чрез доставчик на платежна услуга по смисъла на Закона за платежните услуги и платежните системи, или чрез пощенски паричен превод, извършен чрез лицензиран пощенски оператор за извършване на пощенски парични преводи по смисъла на Закона за пощенските услуги.“

Съгласно текста в наредбата един от вариантите, който освобождава от задължението да се издава фискална касова бележка е плащането към търговеца да се извършва чрез Пощенски паричен превод. Тази услуга трябва да бъде извършена от лицензиран пощенски оператор, какъвто е куриера.

Самата услуга Наложен платеж чрез Пощенски паричен превод не налага допълнителни усилия от страна на търговеца или неговия клиент.

За направеното от клиента плащане куриера издава разписка за пощенски превод на стойността на дължимия наложен платеж. Тази разписка е законово признат документ, освобождаващ търговеца от задължението да издава касова бележка.


Какво означава “обновен”?

Ние работим с компании, които имат големи количества оборудване за обработка на данни (напр. компютри, лаптопи, сървъри) и се грижим за инвентара, който е към края на живота си, трием всички данни, почистваме ги и ги подготвяме за продажба. Вземаме работещи машини от първоначалния собственик и ги подновяваме 

/обновяваме /, реновираме, те са почистени както отвън, така и отвътре.


“Обновен” означава ли, че има нещо счупено по компютъра?

НЕ! Реновираните продукти, които се предлагат, са тествани, направена им е профилактика. Класифицират се спрямо външното си състояние. Повече за класификацията: https://kozelat.com/klas-a-a-minus-b-kakvo-oznachavat-pri-obnovenata-technika.html


Какво означава “Без операционна система”?

Лаптопите /компютрите са с празен хард драйв и нямат инсталиран Windows, Linux или друга операционна система.


Продавате ли както реновирана, така и нова техника?

Да,на всеки продукт има статус дали е нов или обновен. Може да използвате филтрите на сайта и да селектирате само нова или само обновена техника.


Защо показвате повече от един продукт от един модел?

Реновираната ни техника е класифицирана и всеки продукт е различен. Ние показваме стоката, която имаме в наличност и състоянието й, което означава, че можете да изберете точния модел, който желаете. Понякога имаме прекалено много стока, за да показваме продуктите поотделно, затова ги групираме в класове - A - C.


Защо да си купим обновен компютър или лаптоп?

Има много причини, за да изберем обновен компютър, вариращ от бизнес изисквания за надеждност на оборудването до желанието на домашния потребител просто да спести пари от избора на компютър или лаптоп. Качеството на нашата реновирана корпоративна техника е изключително. Следваме строги процедури по контрол на всеки продукт


Откъде идват компютрите?

Компютрите идват от големи корпоративни бизнеси, а обновяването им означава, че всички данни са напълно изчистени, след това компютърът преминава през три етапа на подготовка и тестване, преди да бъде готов за използване от нашите клиенти. Критичните компоненти се проверяват и тестват индивидуално. На финала извършваме стрес тест на хардуера и се класифицира спрямо външната износеност.


Какво има в кутията?

Това, разбира се, зависи от продукта, който сте поръчали. Компютри, лаптопи и монитори пристигат с всички нужни кабели за употреба, освен ако изрично не е посочено в описанието друго.

Докинг станциите и адаптерите за лаптопи са без захранващи кабели.

Ако имате допълнителни въпроси, винаги може да ни попитате на office@kozelat.com или да се свържете с нас на номер 0899 680 120.

Инструкциите за употреба не са включени в кутията, но могат да бъдат изтеглени от сайта на производителя.

Имайте предвид, че не осигуряваме медия дискове (ОС) с компютрите или лаптопите, освен ако не е упоменато в описанието на продукта.


Кога компютърът идва с инсталирана операционна система?

Когато има инсталирана операционна система, това е посочено в описанието. Към всеки друг лаптоп или компютър може да бъде добавена като допълнителна опция. Към лиценза Вие получавате и 30-дневен тестов период на офис пакет 2016.

Имайте предвид, че ще трябва да активирате Вашия Windows, когато получите лаптопа / компютъра си. Вашият Windows сертификат за автентичност ще бъде на кутията, понякога при лаптопите е под батерията. Подробни инструкции може да погледнете тук: https://kozelat.com/kak-da-aktiviram-windows-10.html 


Живот на батерията?

Батериите са тествани  и одобрени, като приемащи зареждане. На всяка бройка батерията има отделен статус от този на лаптопа. Целта е да получите информация за състоянието на конкретна бройка. Класификацията е както следва:

Дефектна батерия (Defect) – дефектна е батерията, която не е в състояние да издържи повече от 5 мин. в работен режим при хардуерен тест на RAM памет.

Слаба батерия (Weak) – слаба батерия е тази, която не е в състояние да издържи повече от 29 мин. в работен режим при хардуерен тест на RAM памет.

ОК батерия (OK) – батерия, която е в състояние да издържи повече от 30 мин. в работен режим при хардуерен тест на RAM памет.


Каква гаранция получавам?

Като стандарт всички продукти, предлагани от kozelat.com имат гаранция. Тя варира от 1 до 12 месеца в зависимост от вида на техниката. На всеки продукт в описанието е посочен срокът. При желание от Ваша страна може да получите и удължена гаранция, която се предлага като допълнителна опция.


Как мога да платя?

Може да платите по много различни методи: банков превод, наложен платеж. директно плащане с кредитна/дебитна карта, ePay.bg или на изплащане. Опциите са налични във формата за поръчка.


След колко време ще го получа?

Продуктът се изпраща от един до 5 дни след осъщесвяване на поръчката. Всички поръчки, направени през уикенда, ще бъдат обработени в понеделник. Времето за доставка не включва уикендите и празниците.


Как се доставя поръчката ми?

Поръчките се доставят чрез куриерска фирма Спиди до техен офис или Ваш адрес. Вие избирате къде е най- удобно за Вас да я получите. И при двата случая важат условията на сайта за доставка.


Какво да направя, ако имам проблем с продукт?

Нужно е да попълните формата https://kozelat.com/reklamacii като опишете проблема. Разбира се може и да се свържете с нас и да ни предоставите номера на Вашата поръчка  и ние ще Ви помогнем.


Получавам ли клавиатура и мишка с поръчката за настолен компютър?

Нашите настолни компютри се изпращат с всички нужни кабели (освен ако обратното не е упоменато). Когато компютърът е в комплект с мишка и клавиатура, това е посочено в описанието.


Имам промо код. Как да го използвам?

Промо кодовете можете да използвате в етапа на правене на поръчка в упоменатото за това поле. След като добавите продукта в “Кошница”, продължете до страницата за плащане, където ще откриете поле “ИЗПОЛЗВАНЕ НА ПРОМОКОД ИЛИ ВАУЧЕР”.


Какво да направя, ако имам въпрос, но не откривам отговора му тук?

Ако въпросът Ви не намира отговор тук, може да се свържете с нас чрез чат, обаждане, имейл или скайп.


Как да се свържа с Kozelat.com?

Може да се свържете с нас чрез нашия чат, имейл, пайп или чрез обаждане на номер 0899 680 120.

Email: office@kozelat.com

Skype: kozelat.com