Цена
лв. лв.

Мрежови карти (Network Interface Card)

Мрежовата карта е “портала” към глобалната мрежа, неразделна част от всеки персонален компютър. Всяка машина предлагана от Kozelat.com разполага с вградена мрежова карта (LAN), а всеки лаптоп има и мрежова карта за връзка с безжична мрежа (Wi-Fi). LAN картите са снабдени с RJ-45 конектор, а в непосредствена близост до него има разположени светодиоди сигнализиращи, дали връзката и комуникацията са успешни.

Всяка мрежова карта (LAN) поддържа до три вида скорости в зависимост от инфраструктурата. Биват: 10Mbps, 100Mbps, 1000Mbps. Един мегабит се равнява на 0.125 мегабайта. Следователно карта със скорост на комуникация от 10Mbps, разполага със скорост на трансфер от 1,25 MB в секунда, 100Mbps = 12,5 MB в секунда, 1000Mbp = 125 MB в секунда ( 8 Mbps /мегабита/ се равняват на 1 Mbps /мегабайт/).

Рядко се случва мрежова карта да се повреди или изгори и да нямаме достъп до локална мрежа и Интернет, но когато това се случи е много неприятно. При нас можете да намерите огромна наличност от мрежови карти за персонални компютри и сървъри.

Няма продукти в тази категория.