Във връзка с COVID-19 всички поръчки се обработват при спазване на строги хигиенни норми. #ОстаниВкъщи #ПоръчайСигурноОнлайн
0
0

Съвети за закупуване на обновени компютриДокато неправителствените организации могат да държат хардуер оборудването до пълното му скапване, много корпорации оставят компютрите си в много добро работно състояние след само три-четири години използване. Дори оборудването да е остаряло за текущите нужди на големите предприятия, това не означава, че не му остават още години живот, които да предложи на вашата организация – особено след като компонентите му са прегледани и ъпдейтнати от професионални обновители.


Две явни причини да се спрете на обновени машини са околната среда и вашият бюджет. Не само че обновяването държи работещите компютри далеч от депото за отпадъци, склада или далеч от страни, където това оборудване може да бъде разтоварено при небезопасни условия, но обновените компютри обикновено струват от 100 до 300лева, т.е. на половин цена от сходните нови компютри.


Може да намерите обновени лаптопи, настолни компютри, ръчни устройства и почти всякакъв вид хардуер в различни видове модели и спецификации. Означава ли това, че трябва да избързате и да изберете обновен компютър следващия път, когато се нуждаете от нов компютър за вашия офис? Вероятно – но не и преди да проучите малко повече и да планирате предварително. По-долу Ви предоставяме няколко съвета за намиране на качествени обновени машини на достъпни цени, които отговарят на нуждите на организацията Ви, и ще предложим няколко добри места като за начало.Преди да Закупите Обновен Компютър


1. Внимателно обмислете сегашните и бъдещите си компютърни нужди.

Тригодишен обновен компютър може без проблем да работи с Microsoft Office, но да се затрудни с последния софтуер за видеоредакция. Бърза проверка в Google или на опаковкатаще Ви даде информация за минимума от препоръчителни системни изисквания за определения софтуер. Уверете се, че компютърът покрива поне препоръчителните изисквания за операционната система, която планирате да инсталирате, и всичко друго, от което ще се нуждаете всекидневно. Доброто технологично планиране и цялостната оценка са добри начини, за да се уверите, че знаете днешните си изисквания и сте готови да пристъпите към действие.


2. Винаги пазарувайте от квалифициран обновител.

Ако закупите обновен компютър от битпазара или от класифицирана секция, най-вероятно няма да сте доволни от резултатите. Упълномощените обновители, от друга страна, тестват основно всеки компютър, който пристига при тях, поправят го, ако се налага, и може да направят някой обикновен ъпдейт (В края на статията ще споменем някои места, където може да намерите обновени компютри от упълномощени обновители).


3. Както и при новите машини, опитайте се да намерите такива с идентични части.

Обновителите обикновено получават стотици настолни компютри от определена компания, позволявайки Ви да закупите цяла партида от 50 компютри, имащи същия хард драйв, дънна платка, звукова карта и т.н.4. Обърнете внимание на гаранцията и политиката за връщане

Вероятно няма да получите три години гаранция на обновена машина, но три месеца, покривайки всякакви проблеми от пренасянето ѝ, е стандартно. Също така, колко бързо могат компанията или обновителят да отговорят, когато машината има нужда от поправка по време на гаранцията?


5. Проверете каква операционна система (ако такава е включена) има компютърът

Някои обновени компютри имат Windows 8, 7 или дори 10, докато други – по-стара операционна система или никаква. Това може и да няма значение, ако смятате да конфигурирате Windows със CD диск, например. Тъй като много обновени компютри пристигат с малко или никакъв инсталиран софтуер, клонирането на дискове често е най-добрият начин за бърза и ефективна подготовка на работната станция за разгръщане. Запомнете, че при всички случаи ще се нуждаете от индивидуални лицензи за всеки софтуер, независимо дали преди е бил инсталиран на обновената машина или инсталиран чрез клониране на диск или на CD.