Във връзка с COVID-19 всички поръчки се обработват при спазване на строги хигиенни норми. #ОстаниВкъщи #ПоръчайСигурноОнлайн
0
0

Как да си закупите обновен лаптопВъведение

Цената на новите лаптопи спада, като тенденцията се запазва от появата на евтини таблети и достъпни Chromebook-ове в последните години. Обновените компютри също последваха тази тенденция и сега може да попаднете на много добри промоции, стига да знаете, къде да търсите. Тази статия ще Ви запознае с всичко, което трябва да знаете, ако искате да си закупите обновен лаптоп.

Уверете се, че действително желаете обновен лаптоп


Уверете се, че разбирате какво представлява обновеният лаптоп. Обновен лаптоп може да бъде всичко от чисто ново устройство, което е било върнато от потребителя, защото е било нежелан подарък,  до напълно използвано устройство в продължителност на много години, преди да бъде обновено от една от многото компании, които рециклират електронни продукти след като хард драйвът се скапе.


Типичният шаблон, касаещ повечето обновени лаптопи, е следният:

  • В повечето случаи имат гаранция (обикновено 30 дни, често до година, понякога – до три), но не и върху живота на батерията;
  • Обикновено има политика за връщане (в повечето случаи за сметка на купувача);
  • Бил е професионално поправен от продавач. Това означава, че устройството е било инспектирано, почистено, вероятно поправено и с възстановени фабрични настройки;
  • Може да не е в оригиналната си опаковка или да няма оригиналните си аксесоари;
  • Може да има следи от употреби, но може и да няма. Обновителите обикновено имат оценителна система на своите продукти, както за нов, така и за употребяван лаптоп. Уверете се, че сте наясно, кой точно избирате;
  • Трябва да има инсталирана операционна система;
  • Може да има някои минимални тилове, леки наранявания и пролуки (в зависимост от гореспоменатата им оценка).


Така че, ако искате чисто нов лаптоп, който мирише така, сякаш току-що е изваден от фабриката за производство, заедно с опаковката с пукащите топченца, тогава обновените лаптопи не са за Вас.


Колко пари искате да похарчите?


Решете колко смятате да похарчите за обновен лаптоп; изберете абсолютния си лимит и добавете 10% допустима граница (по този начин няма да изпуснете промоциите, които са само малко над лимита Ви). Обмислете и увеличените гаранции, които могат да бъдат закупени заедно с лаптопа; те предлагат допълнителна защита, ако случайно лаптопът падне.


Направете списък с характеристиките, които желаете и от които имате нужда


Прилагайте тази тактика за всеки лаптоп, който желаете да закупите, независимо дали е нов или не. Направете списък с това, което искате и от което се нуждаете. Започнете с нещата, които няма да може да ъпгрейднете като големината и резолюцията на екрана, процесора и графичната карта.


След това добавете системната памет и хард драйва, след като тези вероятно могат да бъдат ъпгрейднати. Имате ли някои предпочитания относно марката или специфични характеристики, които Ви трябват (оптичен драйв, мрежова връзка и т.н.)? Винаги си струва да се проверят ревютата още веднъж, за да сте сигурни, че сте покрили всичко. Проверете дали лаптопът има нова батерия или поне сменяема такава, иначе може да получите батерия, която постоянно трябва да се свързва, за да работи.


Направете си кратък списък с продавачи и проверете наличността им


Най-добрата част е да проверите наличността на продавачите, в случай че откриете някое скрито съкровище. Популярен онлайн магазин еeBay, магазини на производители (Lenovo, Apple, Asus и Dell), продавачи като Amazon и Currys и сертифицирани продавачи. Бързайте, тъй като по принцип наличността се променя постоянно и почти винаги е в малко количество.


Купете си лаптопа


След направата на списъка с потенциални продукти, купете си този, който смятате за най-добър. Закупете го чрез кредитна карта, защото доставчикът на кредитната карта също ще бъде отговорен, ако нещо се обърка и ще е по-лесно да си потърсите правата, ако изникнат някакви проблеми.