Във връзка с COVID-19 всички поръчки се обработват при спазване на строги хигиенни норми. #ОстаниВкъщи #ПоръчайСигурноОнлайн
0
0

Легалните потребители на Windows 7 и Windows 8.1 можеха да преминат напълно безплатно към версия Windows 10 до 29 юли. Сега тази възможност не съществува и обновяването струва около 119 долара за Windows 10 Home.

Въпреки това се открехна вратичка, която дава възможност на някой потребители да се възползват от безплатния ъпдейт и занапред. В частност безплатният ъпдейт остава в сила за потребители с ограничени възможности, съобщи Microsoft.


 


Обновяването може да стане на специална уеб страница, на която Microsoft иска потвърждение дали потребителят използва модифицирани контролери и друго подобно оборудване, създадено за хора с ограничени възможности. Реално няма проверка за наличието на такова оборудване при инсталиране на обновлението, твърдят от Reddit.

Тази седмица Microsoft ще пусне следващото голямо обновление на своята операционна система, наречено Windows 10 Anniversary Update, което беше обявено на конференцията Build 2016 в края на март. Очаква се безплатният ъпдейт да внесе редица нови възможности.