Ревю на Lenovo Thinkpad X220

Публикувано от в Ревюта на 22 Април 2016 .

Lenovo винаги са създавали техника на високо ниво. Моделът Lenovo Thinkpad X220 ярък представител на 12 инчовите лаптопи. Мобилен и с издържлива разширена (extended) батерия, коята в зависимост от потреблението издържа до 5 часа. 

Корпусът на лаптопа е комбинация от метал и пластмаса, което е типично за бизнес класата на Lenovo. Дизайнът на този модел е също добър, но главните акценти отново са върху здравината и издръжливостта.

Също така от Lenovo са били предвидливи като са създали матова повърхност и това предпазва от цапане. Подходящ е за продължителна работа, а това е възможно именно заради уникалния матов 12,5 инчов дисплей, пригоден със светодиодна подсветка, която се грижи изображението да бъде ясно по всяко време. В горната част на дисплея – централно е разположена 2MP камера + микрофон.

Клавиатурата е водоустойчива и прахоустойчива и комфортна за ползване, Num Pad липсва. Забелязваме също в средата на клавиатурата малка червена точка, т.  нар. спомагателна мишка.

Touch Pad-a е разположен централно, като в горната му част има три бутона, като средния изпълнява функциите на спомагателната мишка. Типично за лаптоп бизнес клас вдясно на Touch Pad-a имаме сензорен четец на пръстови отпечатъци.

Разбира се, този модел има наличен изход за докинг станция. Оптично устройство няма, а връзката с външни устройства става посредством два USB 2.0 порта и един 3.0, намиращ се от лявата страна.

Lenovo X220 е снабден с два четеца на карти, единият е 4в1, а вторият – изключително важният за бизнес работа Express Card слот с 34 мм стандарт. Видео портовете са VGA и цифров дисплей порт, изход за връзка с външен дисплей.

Видеокартата е Intel HD Graphics 3000 с базова честота 650 MHz и динамичен пик от 1,3 GHz, която я прави неподходяща за игри поддържащи Direct X 11.0. Относно интерфейсите е добре да преглеждате внимателно преди да закупите техника, защото понякога еднакви модели имат различни портове.

С лаптоп като този идеално може да си вършите служебната работа, да си проверявате мейлите и да споделяте снимки. Резолюцията на дисплея е 1366х768, подходящо за гледане на филми.

Може да разгледате нашите предложения за Lenovo ThinkPad X220.

 

Свързани статии:

Свързани продукти:

Коментари

Напиши коментар

Напиши отговор

* Име:
* E-mail: (Не се публикува)
   Сайт: (Адресът на сайта се изписва с http://)
* Коментар:

Начини на плащане